تمام محصولات

چگونه طراح لباس شویم + معرفی رشته طراحی لباس؟

شغل طراحی و دیزاین لباس از جمله مشاغل بسیار جذاب در بین طرفداران این رشته است. برای آغاز راه تبدیل شدن به یک طراح ماهر لباس نیاز به آشنایی و تحقیق در زمینه طراحی لباس و مسایل و مشکلات طراحان لباس، چالش ها و مخاطرات این رشته و شغل داریم. در ادامه این مطلب قصد داریم تا بیشتر در مورد شغل طراحی لباس، زیبایی های این رشته ، میزان درآمد طراحان لباس ، آموزش ها و مهارت های لازم برای طراحی لباس ، مراحل کار و ملزومات لازم برای تبدیل شدن به یک طراح لباس بپردازیم.

طراحی لباس

دنیای مد و استایل دنیایی پر از خلاقیت و چالش های کوچک و بزرگ است. پوشش انسان از اولین روزهای خلقت بشر همراه همیشگی او بوده است. دنیای لباس و آیتم های پوشیدنی از دیرباز دچار تغییرات گسترده ای شده است. با پیشرفت صنعت و تکنولوژی و خلق الیاف طبیعی و مصنوعی، منسوجات و پارچه های جدید به بازارهای دنیا عرضه می شوند. دنیای پارچه های زیبا و رنگارنگ تشنه افراد خلاق، هنرمند و چیره دستی است که بتوانند ایده های بدیع و نو ارایه دهند. دنیای مد و فشن همواره به دنبال افرادی است که بتوانند به خلق سبک های زیبای پوشاک برای موقعیت های گوناگون بپردازد.

طراحی لباس

شغل طراحی و دیزاین لباس از جمله مشاغل بسیار جذاب در بین طرفداران این رشته است. برای آغاز راه تبدیل شدن به یک طراح ماهر لباس نیاز به آشنایی و تحقیق در زمینه طراحی لباس و مسایل و مشکلات طراحان لباس، چالش ها و مخاطرات این رشته و شغل داریم. در ادامه این مطلب قصد داریم تا بیشتر در مورد شغل طراحی لباس، زیبایی های این رشته ، میزان درآمد طراحان لباس ، آموزش ها و مهارت های لازم برای طراحی لباس ، مراحل کار و ملزومات لازم برای تبدیل شدن به یک طراح لباس بپردازیم.


برای کسب اطلاعات در مورد زمان و نحوه ثبت نام دوره آنلاین طراحی لباس مزون گرا گالری، می توانید با واحد آموزش طراحی لباس، مد و استایل ما در ارتباط باشید و مشاوره رایگان بگیرید:


طراح لباس کیست؟ رشته طراحی لباس چیست؟

طراح یا دیزاینر مد و لباس به شخصی اطلاق می گردد که با تکیه بر تجربه و دانش و معلومات علمی خود و با شناخت جامع نسبت به گذشته دنیای مد وشرایط جامع اقدام به طراحی و خلق مدل های جدید لباس برای اقشار گوناگون می کند. طراح لباس با استفاده از خلاقیت و تصویرسازی ذهنی اقدام به نوآوری و طراحی یک آیتم یا کالکشنی از لباس های مرتبط بایکدیگر می نماید. در واقع طراح لباس بعد از تجسم مدل لباسی که در ذهن دارد اقدام به ترسیم آن بر روی کاغذ با استفاده از فیگورهای خاص در حالت های مختلف می نماید.

طراحی لباس

طراح لباس می تواند مدل ذهنی خود را در تمامی حالت های حرکتی و ایستایی از زوایای مختلف بر روی کاغذ یا نرم افزارهای طراحی پیاده کند. سپس طراحان لباس با شناخت عمیق و دقیق از مدل های پارچه و ویژگی ها و شرایط استفاده از آنها به مدل سازی و انجام الگوکشی رو مانکن می کند. این فرد قادر است تا با شناخت و بررسی اندام و ایرادات اندامی افراد به مدلی متناسب برای شما برسند که بتواند به نحو احسن براورنده نیازهای شما باشد.

برای طراح لباس شدن چه مهارت و تخصصی را باید یاد بگیریم؟

می توان گفت که هنر، خلاقیت و پشتکار از اصلی ترین مواردی است که با شخصیت یک دیزاینر و طراح لباس گره خورده است. برای اینکه بتوانید در این حوزه از ابتدایی ترین مراحل یادگیری و آموزش تا دوره های پایان تحصیل و کسب مهارت ماندگار باشید، نیاز دارید که برخی از مهمترین مهارت های پایه ای را آموزش ببینید و همیشه با خود به همراه داشته باشید. مراحل رشد و پیشرفت شما در دوران طراحی مد و استایل به یادگیری عمیق این مهارت ها و کسب مهارت های جدید و به روز منطبق با خواست و ترند جهانی دنیای مد ارتباط دارد.  به طور خلاصه می توان از لیست زیر به عنوان خلاصه مهارت هایی که باید کسب کنیم تا به یک طراح لباس ماهر و کاربلد تبدیل شویم:

  • طراحی فیگور، مانکن، تسلط به کشیدن فیگور در حالت های ایستایی و حرکتی در زوایای مختلف
  • تسلط به اندام شناسی ، آناتومی بدن و شناخت ایرادات اندامی و نحوه پوشش آنها
  • شناخت چهره، تفاوت اندام، سیلوئت های مختلف
  • تسلط به جزییات مختلفی مانند کشیدن انواع یقه، دامن، آستین، پیراهن، چین و چروک روی لباس
  • رنگ شناسی تخصصی لباس، چرخه رنگ ها، رنگ های خنثی، خصوصیات و ترکیب رنگ ها
  • شناخت کامل انواع پارچه ها و متریال، آشنایی با جنسیت سازی پارچه ها
  • شناخت کامل اکسسوری و تزیینات لباس
  • الگوهای حجمی و طراحی لباس روی مانکن
  • آنالیزهای خطی ، کالکشن سازی و پورتفولیو Portfolio
طراحی لباس

سایر مهارت ها برای تبدیل شدن به یک طراح لباس خبره چیست؟

اصول پایه ای و مهارت های اصلی یک طراح لباس به صورت خلاصه در بالا ذکر شد. می توان از مهارت های سطح بالاتری پس از کسب تجربه در بازار کار که به عنوان مهارت های نرم شناخته می شود برای پیشبرد اهداف خود در دنیای مد استفاده کرد. این مهارت ها با توجه به رقابت شدید در بین طراحان لباس در داخل و خارج از کشور نیاز به یادگیری جهت به روز ماندن و ارتقای شغلی بسیار حیاتی هستند. در ادامه مطلب به صورت خلاصه به شرح این مهارت ها می پردازیم:

توانایی ارتباط موثر با مشتری

یک طراح لباس باتجربه و حرفه ای در وهله اول باید بتواند فن بیان و ارتباط کلامی خوبی داشته باشد. با توجه به شناخت کم مشتریان و مجموعه های تولیدی از توانایی ها و مهارت های طراحی مد و لباس شما، باید به صورت موثر از این فن بیان برای جلب توجه مخاطب خود و کسب اعتماد او استفاده نمایید. درک متقابل نیازهای طرف مقابل و راهنمایی و ایده پردازی درست در جهت پیشبرد اهداف مجموع های تولیدی می تواند به استخدام و کسب جایگاه برای شما در مجموعه مذبور منتهی شود.

خلاقیت کلید موفقیت در طراحی

یکی از ویژگی های بارز افراد طراح لباس در تمامی دنیا داشتن امتیازاتی نظیر خلاقیت و به روز بودن دانش است. مجموعه های تولیدی تشنه افراد خلاق و صاحب سبکی هستند که بتوانند ایده های نو و جدید برای خلق کالکشن های فصلی و ترندهای جذاب نمایند.

پیش بینی تغییرات استایل، پارچه و رنگ ها

دنیای پوشاک و ترندهای آن به سرعت در حال تغییر و تحول است. پارچه ها و طرح های جدید جای کارهای قدیمی تر را می گیرند. تغییرات فصل و آب و هوا هم باعث ایجاد چرخش در نحوه پوشش افراد می شود. تمامی این موارد نشان می دهند که در دنیای پر از تلاطم و پر رقابت فشن و مد باید با پیش بینی مواردی به روز باشیم و آماده پذیرایی از مخاطرات و کسب جایگاه های برتر با اتخاذ تصمیم های درست باشیم.

طراحی لباس

استفاده ار هوش مصنوعی و طراحی نرم افزاری

در سال های اخیر شاهد تغییرات زیادی در نحوه آماده سازی و دیزاین مدل های پوشاک بوده ایم. ظهور نرم افزارهای کامپیوتری جدید در کنار ابزارهایی نظیر هوش مصنوعی با امکان پیش بینی ترندهای آینده می توانند فرصتی ارزشمند برای ما باشد. این ابزارهای نوین با شناخت کامل تکنیک های طراحی و سرعت پیاده سازی بالا به کمک ما آمده اند. باید سعی کنیم که مهارت، دانش و آگاهی خود را در این زمینه بالا ببریم تا بتوان به طراح لباسی به روز و ماهر در عصر دیجیتال تبدیل شویم.

شناخت دنیای پر از تغییرات پارچه ها

پارچه به عنوان کلیدی ترین ابزار پیاده سازی ایده ها و مهارت های طراح محسوب می شود. پارچه ها دارای تنوع طرح، جنس و رنگ های مختلفی هستند. باید جنس پارچه، کارکرد آن، آهار و ایستایی، مقاومت و نحوه ترکیب پارچه با سایر متریال را بشناسید. طراح با دیدن پارچه متوجه می شود که برای دوخت چه مدل هایی و برای کدام استایل کژوال، رسمی و یا مجلسی به کار می آید.

طراحی لباس

مراحل عملی طراح لباس شدن

شغل طراحی و دیزاین لباس از جمله مشاغل بسیار جذاب در بین طرفداران این رشته است. برای آغاز راه تبدیل شدن به یک طراح ماهر و موفق حوزه مد و پوشاک نیاز به آشنایی علمی و تحقیق در زمینه طراحی لباس ، مهارت ها، مسایل و مشکلات طراحان لباس و چالش ها و مخاطرات این رشته و شغل داریم. همانند بسیاری از مشاغل طی مراحل علمی و تئوری در هنرستان و دانشگاه می تواند آغاز راه باشد. کسب مهارت و فعالیت به عنوان کارآموز می تواند به مرور داشته های علمی خود و یادگیری فنون بازار کار بیانجامد. در ادامه پس از طی دوران مهارت ورزی می توانید با تکیه بر اعتماد به نفس و تجربیات خود شروع به خلق ایده های نو کنید. طراحان لباس با تجربه و ماهر می توانند در شرکت ها و تولیدی های بزرگ به عنوان طراح مجموعه یا در سمت های مدیریتی برای یک تیم طراحی حرفه ای مشغول به کار شوند. در ادامه می توانید خلاصه مسیر تبدیل به یک طراح لباس شدن را به صورت خلاصه مرور کنید:

تحصیل در هنرستان و دانشگاه در رشته طراحی لباس

آموزش دیدن در دوره دبیرستان یا دانشگاه یکی از اولین قدمهایی است که شما می توانید برای طراح لباس شدن از آن شروع کنید. موسسات آموزشی زیادی در سطح کشور در حال تدریس دروس تئوری و عملی طراحی لباس هستند. دوره های تکمیلی دانشگاه می تواند با مطالعه بیشتر و دقیق تر دنیای مد و استایل همراه باشد.

کارآموزی

همانند اکثر مشاغل برای یادگیری اصول اولیه رشته طراحی لباس و به کارگیری فنون کسب شده در مراحل دانشگاهی نیازمند کارآمرزی هستید. بسیاری از طراحان لباس موفق در همین دوران استعداد های خود را کشف می کنند و تجربیات ارزشمندی کسب می کنند.

خلق ایده ها و کسب تجربه

هرچقدر میزان تجربیات شما در طراحی لباس بیشتر شود می توانید روی دانش خود تکیه کنید و سبک خود را بیازمایید. به کمک خلاقیت خود و با تکیه بر دانش و تجربه می توانید از ترندهای جاری دنیای مد و استایل در خلق آثار مخصوص به خود با امضای خود استفاده کنید. خلاقیت و ایده های جدید و به روز که در جایی استفاده نشده است می تواند امضای کار شما برای تبدیل شدن به یک طراح موفق باشد.

کارآفرینی و برند شخصی

هر فردی در هر شغلی بعد از مدت زمانی فعالیت می تواند دایره افراد علاقمند به ایده های و کارهای شخصی خود را بیابد. برای بسیاری از طراحان لباس ایجاد مجموعه شخصی که بتوانند با نام و طراحی های شخصی خود اقدام به تولید و عرضه پوشاک کنند می تواند نشان استاد کار شدن در طراحی لباس باشد.

همکاری با برندهای بزرگ

بسیاری از طراحان بزرگ به دلیل مشکلات شخصی و سرمایه ای ترجیح می دهند که از امکانات و سرمایه شرکت های تولیدی بزرگ برای به نمایش گذاشتن مهارت و تخصص خود در حوزه مد و استایل استفاده کنند. می توانید ایده های نو و بی نظیر خود را برای این شرکت ها ارسال کرده و نظر آن ها را برای دیزاین بخشی از تولیدات آنها یا مدیریت تیم طراحی لباس، به خود جلب کنید.



آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *